Vanaf 1 juni geef ik weer les in mijn atelier! Er zitten maximaal 4 personen in een groep én op 1,5 meter afstand. Water en zeep, desinfectiegel en schoonmaakmiddelen heb ik ingeslagen en mag je zoveel gebruiken als je wil.

Naailes voor beginners: leer de basis in 2 avonden (waarvan 1 in mijn atelier).

In deze korte cursus leer ik je technieken die je nodig hebt bij het zelf kleding maken. Hierbij werk je deels met de hand en deels met de naaimachine.
Deze cursus is geschikt voor de absolute beginner. Als je nog nooit met een naaimachine hebt gewerkt, is dit je kans. In 2 videolessen leg ik je de theorie uit. Voor de praktijkles kom je naar mijn atelier. Als oefening maak je een naaldenboekje of een speldenkussen. Als er genoeg tijd is, kun je een mondmasker maken. Nadat je deze cursus hebt gevolgd, kun je deelnemen aan de workshop vlaggenlijn maken op maandag 21 en 28 september. Ook kun je doorstromen naar de wekelijkse naailessen (op 16 september start er een nieuw blok) of meedoen aan de XL naailessen.

Meenemen: pen en notitieblok. Als je graag je eigen naaimachine wil gebruiken, neem je die mee naar de les. Maar dat hoeft niet.

Datum praktijkles: woensdag 2 of 9 september 2020.
Tijd: 19.30-21.30 uur.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 45 €, inclusief video’s, materialen en gebruik van mijn naaimachines.

Inschrijven doe je door mij een berichtje te sturen. Je krijgt dan een rekening en de algemene voorwaarden voor de cursus toegestuurd. Je inschrijving is pas definitief nadat ik je betaling heb ontvangen.

Ja, ik doe mee
Sonia Angulo couture

Naailes elke week.

Ben je een beginnende naaister en wil je graag begeleiding bij je projecten? Of heb je al ervaring met naaien en zoek je een groepje voor overleg en gezelligheid? Ik geef elke week op woensdagochtend of woensdagavond naailes op je eigen niveau. De groep bestaat uit maximaal 4 cursisten. Je mag je eigen naaimachine meenemen. Als je er liever een van mij gebruikt, dan kan dat ook.

Data: woensdagochtenden of woensdagavonden van 16 september t/m 2 december 2020 (= 1 blok). Volgende blokken: 6 januari t/m 24 maart 2021 en 7 april t/m 30 juni 2021. Geen les in de schoolvakanties.
Tijd: avonden: 19.30-21.30. Ochtenden: 9.30-11.30.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 165 € per blok van 3 maanden = 11 lessen.

Aanmelden doe je door mij een berichtje te sturen. Je krijgt dan een rekening en de algemene voorwaarden voor workshops/cursussen toegestuurd. Je inschrijving is pas definitief nadat ik je betaling heb ontvangen.

Ja, ik doe mee

2-Daagse workshop: vlaggenlijn maken.

Een leuk project voor iedereen die het leuk vindt om te naaien: beginners en gevorderden. We maken in deze workshop een vlaggenlijn van 1,5 meter lang met 7 of 8 vlaggetjes. We gebruiken reststoffen en versieringen uit mijn praktijk. Als je zelf stof of versieringen wil meenemen, mag dat natuurlijk ook. Het hoeft geen nieuwe stof te zijn. Denk ook aan oude kleding, lakens of gordijnen.
Voor deze workshop moet je al wel met een naaimachine kunnen omgaan. Als je een eigen naaimachine hebt, mag je die meenemen naar de lessen. Als je dat niet wil of als je er geen hebt, kun je er een van mij gebruiken.

Data: maandag 21 en 28 september 2020.
Tijd: 19.30-21.30.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 45 €, inclusief stof en gebruik van gereedschap en evt. naaimachine.
Minimum aantal deelnemers: 3.

Inschrijven doe je door mij een berichtje te sturen. Je krijgt dan een rekening en de algemene voorwaarden voor de workshop toegestuurd. Je inschrijving is pas definitief nadat ik je betaling heb ontvangen.

Ja, ik doe mee

XL Naailes

Soms is het fijn als je langer dan een uurtje aan je project kan doorwerken. Gun jij jezelf die tijd? Dan is de XL naailes iets voor jou. 1x/maand op zondagmiddag heb ik ruimte voor 4 naaisters (maar ook mannen zijn welkom) van alle niveau’s. Je betaalt per les dus je zit niet meteen aan een langere periode vast. Wat krijg je er allemaal bij: koffie/thee/limonade, fruit, gezelligheid, mijn hulp en gebruik van mijn machines en zelfmaakmodebladen. Klein gereedschap zoals een schaar, spelden en stofkrijt neem je zelf mee (maar als je dit nog niet hebt, kun je het van mij lenen).

Data: 12 juli (nog 1 plekje), 13 september, 11 oktober, 8 november, 13 december 2020.
Tijd: 12.30-16.30.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 35 €.
Minimum aantal deelnemers: 3.

Aanmelden doe je door mij een berichtje te sturen. Je krijgt dan een rekening en de algemene voorwaarden voor workshops/cursussen toegestuurd. Je inschrijving is pas definitief nadat ik je betaling heb ontvangen.

Ja, ik doe mee
Sonia Angulo couture

Voor alle workshops geldt: wil je meedoen maar komt de dag of de tijd je niet goed uit? Laat het me weten! Bij voldoende belangstelling plan ik een andere of een extra dag in.

Elke donderdag: handwerkcafé in de bieb. Let op: de bibliotheek is wel open maar het handwerkcafé gaat voorlopig nog niet door.

Haken, breien, naaien of ander handwerk maken? Het kan allemaal in de bibliotheek. Iedere week zijn er twee coaches aanwezig die vragen beantwoorden en je op weg helpen bij die ene lastige steek of het aanzetten van een mouw. De coaches zijn gespecialiseerd in breien, haken en naaien. In de bibliotheek zijn materialen aanwezig die gebruikt kunnen worden, maar eigen materiaal meebrengen is fijner.
Elke eerste donderdag van de maand is er een workshop. Wanneer de volgende is, hangt af van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Data: elke donderdag.
Tijd: 14.00-16.00.
Locatie: Peppelweg 87a, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: gratis. Aanmelden is niet nodig.