Naailes en creatieve workshops

XL Naailes

Soms is het fijn als je langer dan een uurtje aan je project kan doorwerken. Gun jij jezelf die tijd? Dan is de XL naailes iets voor jou. 1x/maand op zondagmiddag heb ik ruimte voor 4 naaisters (maar ook mannen zijn welkom) van alle niveau’s. Je betaalt per les dus je zit niet meteen aan een langere periode vast. Wat krijg je er allemaal bij: koffie/thee/limonade, fruit, gezelligheid, mijn hulp en gebruik van mijn machines en zelfmaakmodebladen. Stof, patroonpapier en klein gereedschap zoals een schaar, spelden en stofkrijt neem je zelf mee (maar als je dit nog niet hebt, kun je het van mij kopen/lenen).

Data: 18 september, 9 oktober, 13 november, 11 december 2022
Tijd: 12.30-16.30.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 35 €.
Minimum aantal deelnemers: 2.

Meld je aan door te klikken op de datum van jouw keuze:
18 september 2022
9 oktober 2022
13 november 2022
11 december 2022

Sonia Angulo couture - naailes en workshops

Naailes elke week.

Ben je een beginnende naai(st)er en wil je graag begeleiding bij je projecten? Of heb je al ervaring met naaien en zoek je een groepje voor overleg en gezelligheid? Ik geef elke week op woensdagochtend of woensdagavond naailes op je eigen niveau. In deze lessen werkt elke cursist aan zijn of haar eigen project. De groep bestaat uit maximaal 4 cursisten. Je mag je eigen naaimachine meenemen. Als je er liever een van mij gebruikt, dan kan dat ook.

Data: woensdagochtenden of woensdagavonden van 6 april t/m 29 juni 2022 (= 1 blok). 31 augustus t/m 16 november 2022 (= 1 blok). Geen les in de schoolvakanties.

Tijd: avonden: 19.30-21.30 (vol). Ochtenden: 9.30-11.30 (2 plekjes vrij, halverwege het blok starten kan).
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 165 € per blok van 3 maanden = 11 lessen.

Aanmelden doe je door mij een berichtje te sturen. Je krijgt dan een rekening en de algemene voorwaarden voor workshops/cursussen toegestuurd. Je inschrijving is pas definitief nadat ik je betaling heb ontvangen.

Is de groep vol en wil je op de wachtlijst? Stuur me dan een mail. Zodra er plek vrij komt, krijg je een bericht van mij.

Ja, ik doe mee
Sonia Angulo couture - naailes en workshops

Textiel decoreren, 5 technieken.

In deze cursus van 5 weken maak je elke week kennis met een techniek om stof te versieren. De 5 technieken zijn:

  • smocken
  • chenilletechniek
  • sashiko
  • 3D weven met biaisband/lint
  • broderie perse

De cursus is geschikt voor iedereen. In les 1, 3 en 5 werken we met de hand. In les 2 en 4 gebruiken we ook de naaimachine, dus het is wel handig als je daarmee overweg kan (rechte lijnen naaien). Meenemen: pen en notitieblok. Als je graag je eigen naaimachine wil gebruiken, neem je die mee naar de les. Maar dat hoeft niet. Je mag ook een naaimachine van mij gebruiken.

Data: 7, 14 en 21 oktober en 4 en 11 november 2022.
Tijd: 9.30-11.30 uur.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 99 €, inclusief alle materialen en gebruik van mijn naaimachines.

Inschrijven doe je door mij een berichtje te sturen. Je krijgt dan een rekening en de algemene voorwaarden voor de cursus toegestuurd. Je inschrijving is pas definitief nadat ik je betaling heb ontvangen.

Ja, ik doe mee
Sonia Angulo couture - naailes en workshops

Workshop Textielwarenkennis.

Stof wordt veel gebruikt. Niet alleen voor kleding maar ook voor meubels etc. Maar hoe wordt stof eigenlijk gemaakt? En waarvan?

Leer alles over grondstoffen, weeftechnieken en bewerkingen. Niet alleen door erover te lezen maar ook door stoffen te bekijken, te voelen en te branden.

Het doel is dat je nog beter de eigenschappen en toepassingen van verschillende stoffen leert kennen.

De cursus bestaat uit 5 lessen. Daarnaast bestudeer je zelf het lesboek en de stofstalen. De cursus wordt afgesloten met een examen (juni 2023). De cursus is geschikt voor iedereen, ook voor beginners en mensen die niet naaien.

De cursus wordt gegeven in mijn atelier op de Klaprooslaan 175 in Rotterdam Schiebroek. Deze locatie is goed bereikbaar met Randstadrail lijn E (6 minuten vanaf Centraal Station en nog 5 minuten lopen), tram 25, fiets en auto (gratis parkeren). Het examen wordt afgenomen in Nunspeet.

Data: 27 januari, 17 februari, 10 maart, 31 maart en 21 april 2023.
Tijd: 9.30-11.30 uur.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: 195 €, inclusief een uitgebreid lesboek en een grote collectie stofstalen t.w.v. 120 €. Examengeld ca. 135 €.

Inschrijven doe je door mij een berichtje te sturen. Je krijgt dan een rekening en de algemene voorwaarden voor de cursus toegestuurd. Je inschrijving is pas definitief nadat ik je betaling heb ontvangen.

Ja, ik doe mee
Sonia Angulo couture - naailes en workshops

Privéles.

Voel je je niet prettig in een groep of wil je gewoon mijn volle aandacht? Dan is privéles ook mogelijk. In persoon of online.

Datum en tijd: bepalen we in overleg.
Locatie: Klaprooslaan 175, Rotterdam Schiebroek. Of online via Whatsapp videobellen of Zoom.
Prijs: 40 € per uur met een minimum van 1/2 uur.

Om een privéles te boeken, kun je me het beste bellen. Klik op de rode knop voor mijn nummer en de tijden waarop ik het best bereikbaar ben.

Contactgegevens
Sonia Angulo couture - naailes en workshops

Voor alle workshops geldt: wil je meedoen maar komt de dag of de tijd je niet goed uit? Laat het me weten! Bij voldoende belangstelling plan ik een andere of een extra dag in.

Elke donderdag: handwerkcafé in de bieb. Let op: vanwege corona gaat het handwerkcafé voorlopig niet door.

Haken, breien, naaien of ander handwerk maken? Het kan allemaal in de bibliotheek. Iedere week zijn er twee coaches aanwezig die vragen beantwoorden en je op weg helpen bij die ene lastige steek of het aanzetten van een mouw. De coaches zijn gespecialiseerd in breien, haken en naaien. In de bibliotheek zijn materialen aanwezig die gebruikt kunnen worden, maar eigen materiaal meebrengen is fijner.
Elke eerste donderdag van de maand is er een workshop.

Data: elke donderdag.
Tijd: 14.00-16.00.
Locatie: Peppelweg 87a, Rotterdam Schiebroek.
Prijs: gratis. Aanmelden is niet nodig.