Over deze blouse valt veel te vertellen. Ik maakte hem voor een klant. Ze had de stof al. Het was namelijk eerst een rok die ze niet meer droeg. Ze vond de stof wel erg mooi en wilde er graag een blouse van van laten maken. Ze wist al precies hoe die moest zijn omdat ze meerdere blouses had en had ervaren wat wel en niet werkte voor haar. De knoopjes zijn ook hergebruikt want afkomstig van een oud overhemd van haar man.

In het dessin van de stof zijn 3 schilderijen van Paul Gauguin te herkennen, hoewel de kleuren heel anders zijn. Deze Franse schilder leefde van 1848 tot 1903 en was een tijdgenoot van Vincent van Gogh. Hij leefde enkele jaren in Frans Polynesië en schilderde daar de doeken die in de blouse te zien zijn.

Op de borstzak rechts zie je 2 dames. Het schilderij heet Nafea faa ipoipo? (Quand te maries-tu?) en werd geschilderd in 1892. Het zou zich bevinden in de Qatar Museums.

Bij de linker schouder zie je een wit paard. Het schilderij heet Le Cheval blanc en hangt in het Musée d’Orsay in Parijs. Gauguin schilderde het in 1898.

Bij de buik zie je een berg en enkele palmbomen. Deze zijn terug te zien in het schilderij Tahitian Landscape, geschilderd in 1891. Dit schilderij hangt in het Minneapolis Institute of Art.

Om de schilderijen wat groter te zien, kun je erop klikken.