Ongeveer 10 jaar geleden leerde ik Marjolein van Studio Florifique kennen op een feestje. Een paar jaar later leerde ik ook haar werk kennen: grote olieverfschilderijen met uitbundige, veelkleurige bloemen. Tijdens een open dag bezocht ik haar atelier. Daar ontdekte ik dat ze van haar bloemen ook mooie tassen, paraplu’s en gordijnstoffen liet maken.

Nog weer een paar jaar later kwam ik, op zoek naar een mooi stofdessin, toevallig een ontwerp (Rose Petals, linker foto) van Marjolein tegen op de website van Motiflow. Ik kocht een lap stof met dit ontwerp en maakte er een top van voor mezelf.

Nadat Marjolein die top gezien had, vroeg ze me om voor haar een blouse te maken met een van haar andere ontwerpen: Sorrento (middelste foto).

En inmiddels heb ik ook een 3e ontwerp van Marjolein verwerkt tot een blouse: Vienna (rechter foto). Deze keer voor haar moeder, als cadeau voor haar verjaardag. Het ontwerp maakte ze speciaal voor de gelegenheid, met de favoriete kleuren van haar moeder erin.

De dessins van de 2 laatste blouses zijn genoemd naar plaatsen waar de draagsters bijzondere herinneringen aan hebben. Het zijn dus echt persoonlijke en unieke stukken.