De zomer lijkt al weer lang geleden. Het was zulk mooi weer en ook nog zo lang. Van een van mijn klanten kreeg ik de gelegenheid om met wit linnen te werken. Hoe toepasselijk.

Ze had enkele witte, linnen blouses die ze vaak droeg bij warm weer. Ze gingen al een tijd mee en waren meerdere malen gerepareerd. Helaas waren ze nu toch echt versleten. De stof was zo dun geworden dat er haast vanzelf gaten in vielen. De opdracht was dus om 2 nieuwe blouses te maken, kopieën van de oude.

Ook vroeg mijn klant me een nieuw nachthemd te maken. Voorbeeld was een nachthemd dat haar moeder jaren geleden voor haar gemaakt had. Ook het nachthemd was al vaak gerepareerd maar aan het eind van zijn leven gekomen. Zijn leven als nachthemd wel te verstaan. Want van de stof die nog goed was, maakte ik een stapel zakdoeken. Mooi hergebruik toch? Ook van de oude blouses werden onderdelen hergebruikt, namelijk het kant aan de mouwen en de knopen.

Ik hou van klanten die zo goed voor hun kleren zorgen. Die niet per se met de laatste mode willen meegaan maar hun eigen stijl hebben. Die heel bewust hun kleding kiezen en er lang mee doen. Die zich hechten aan hun kleren en bij elk stuk een verhaal of een herinnering hebben. Mooi.